tisdag 15 september 2015

tro hopp och kärlek del 3

Det här avsnittet får mig att vrida mig i plågor. Bokstavligen. Jag är Så fruktansvärt ledsen över hur de har klippt det. Jag tycker att jag framstår som en sån oerhört märklig person, när inte sammanhanget skildras. Dessutom har de tagit bort allt av verkligt värde, såsom våra samtal om tro och vad som är viktigt för oss i en  relation. Vi hade alltså fullt normala, trevliga samtal!

Det här med att Kalle Frågvis är med, det beror från början på att David redan vid vår speeddate pratade om honom. Han hade nämligen sett ett foto på min facebooksida. Även vid nästa dejt kom han upp, då vi pratade om vilket engagemang han ville ha i församlingen av en framtida fru. Jag som inte är så förtjust i i församlingslivet av olika orsaker, frågade om det räckte att man hjälpte till i söndagsskolan med typ Kalle Frågvis, vilket han förstås tyckte var en utmärkt idé.

Självklart kom jag därmed att prata om Kalle även med TV-teamet.  Då frågade de om jag hade dockan med mig, vilket jag faktiskt hade eftersom jag efter inspelningen skulle iväg på ett jobb där han skulle vara med. Då föreslog producenten att jag skulle ta med Kalle på dejten. Först sa jag nej, tyckte att det skulle verka fånigt och bli pinsamt, men sen ändrade jag mig. Tänkte att David säkert skulle tycka att det var lite kul att träffa honom. I synken där jag pratar om att Kalle ska med och att ingen som inte kan ta honom är nåt för mig, framgår det i sin helhet att jag skojar mycket om detta, att jag säger att jag kanske måste hyssja lite på honom eftersom buktalardockar har en förmåga att säga sånt som man helst inte ska säga. Det är ju allmänt känt. När de sen sätter ihop detta med ett klipp på David där han pratar om att han kände sig trängd, får det mig att känna mig synnerligen bortgjort. Inte ett ord om nåt av det som jag med all säkerhet vet att han upplevde som positivt. Bara detta negativa. Folk utan humor lär ju ösa skit över det.

I Davids synk verkar han också tycka att det är lite märkligt att jag tar med honom på dejt till min pappa. Jag kommenterar det i en synk jag också, och säger att jag liksom inte tänkte att jag kom dit och presenterade en potential blivande äkta man (flörsiktigt nyfiken som jag var) Istället tänkte jag att det var som en kompis som jag ville lära känna lite mer genom att skapa med händerna i min pappas fina verkstad som råkar ligga precis i närheten.  Eftersom jag själv tycker väldigt mycket om att greja där, ville jag se om även han kunde tycka om det. Kreativa människor är nämligen väldigt attraktiva för mig.  Dessutom är det här med romantiska dejter inte riktigt min grej.  David spelar schack, så min tanke var att vi skulle göra ett schackspel i trä. Han kom på ett jättebra sätt att göra spelpjäserna, så jag var mer än nöjd, även om jag väl inte direkt kände av någon ljuv förälskelse. Det enda jag sa var att jag fortfarande kunde tänka mig att lära känna honom mer. Ibland kan det ta tid för känslorna att komma. Inget av detta märktes dock av i kvällens avsnitt, utan bara frågan om hur vanligt det är att ta med en dejt till sina föräldrar. Men hallå! Hur vanligt är det att dejta med en kamera i ansiktet? Inte ett dugg. 
I samband med det här avsnittet träffade jag även Mark Levengood. Jösses vilken trevlig karl! Och empatisk. Gissa hur det gick till när han skulle prata med mig? Jo, då ville han förstås också ha med Kalle Frågvis, ställa frågorna genom honom, vilket var fruktansvärt obekvämt för mig. Men man säger liksom inte nej till Mark;) Så jag satt där med dockan i knät och kände mig fånig. Det är både trist och skönt att inget av det kom med i programmet. Jag minns att han frågade om jag kunde tänka mig att bli prästfru. Jag tvekade på svaret ... sa att det beror på ... Mer än så vågar jag inte skriva, med risk att ge för mycket ledtrådar om hur det slutar ...

8 kommentarer:

 1. Jag tänkte som du efter kvällens avsnitt. Du har verkligen inte fått komma till din rätt i klippningen. Och jag hade inget emot att dejten var hos din pappa. Inte heller led jag av att dockan var med.

  Jag var på det hela taget nöjd med kvällens avsnitt, men inte med hur du framställdes. (Och inte heller, men mindre viktigt, att mina "å ena sidan/å andra sidan" om äktenskap och skilsmässor klipptes ner till "å ena sidan/å ena sidan".)

  SvaraRadera
 2. Tack för din kommentar! Vi får väl tänka som så att "den som ger sig in i leken, får leken tåla".

  SvaraRadera
 3. Du Märklig? Näe du tack Malin du är den mest jordnära människa jag mött o dessutom den bästa grannen som jag önskar all lycka o kärlek till <3 Kram från Malin

  SvaraRadera
 4. Bra att du berättar. Man får väl ändå se det som att SVT velat rätta till det hela iom att man lagt upp din förklaring på programmets webbsida + länkat hit till din blogg.

  SvaraRadera
 5. Ja det känns som om det är mycket som inte är med i programmet, mycket som klipps bort. Men roligt att se dig i rutan.

  SvaraRadera
 6. Jag blev lite förskräckt när jag såg programmet. Lite skräckfilmsaktigt med buktalardockor som "tar över" och börjar leva sitt eget liv. Jättebra att SVT länkat din blogg så att vi tittare får en mer nyanserad bild av dig och programmet. Även om alla vet att det "klipps och klistras" så bir jag illa berörd över hur du framställdes i programmet. Det ska bli intressant att följa dina reflektioner i din blogg:-) mvh Christina

  SvaraRadera
 7. Tack alla för fina kommentarer! Det värmer.

  SvaraRadera
 8. Bra kommentar till ett avsnitt man verkligen funderade kring.

  SvaraRadera