måndag 16 januari 2017

Vem är jag om jag inte är författare?

Det fanns en tid då jag tillbringade väldigt mycket tid med marknadsföring av mina böcker. Det fanns ingen hejd på alla idéer jag hade och jag skickade mejl och kontaktade tidningar och föreningar i en fart som många förundrades över. Faktum är att jag blev lite halvkänd inom vissa skrivarkretsar på facebook för att vara så duktig just på marknadsföring.

När jag nu ser tillbaka på den tiden blir jag själv förvånad. Jag förstår inte hur jag orkade. Även om jag numera skulle haft tid att göra likadant, så orkar jag inte. Idéer saknas inte, för huvudet har inte slutat fungera utan kommer hela tiden på bra saker, men orken. Den saknas. Jag lyckas helt enkelt inte gå från idé till handling.

Kanske beror det på att jag inte lika helhjärtat ägnar mig åt skrivandet i sig längre. Att sälja böckerna blir då inte heller lika viktigt. Numera målar jag ju också och lägger en del energi på det. Kanske beror det även på att barnens aktiviteter kräver mer av mig nu än då.

Vad det än kan beror på, denna svacka i ork, lust och energi vad gäller att marknadsföra mitt författarskap, så kan jag sakna den. Inte marknadsföringen i sig, utan den passionen och det fokus jag hade i mitt liv. Jag skulle skriva och sälja mina böcker. Så var det bara. Det var min identitet.

Nu är det inte längre lika viktigt. Å ena sidan känns det skönt och befriande. Å andra sidan känner jag inte längre igen mig själv.

Det kanske är någon sorts livskris jag måste gå igenom. Vem är jag om jag inte är författare? Vem är jag om jag inte är konstnär? Vem är jag när jag bara är?

Men.

Går det över huvud taget att skilja mellan den jag är och det jag gör?

Hur tänker ni kring det? Vem är ni om ni skalar bort alla yttre attribut i era liv?

2 kommentarer:

  1. Den frågan har sysselsatt mig större delen av mitt liv, och gör så fortfarande; har inte hittat något svar (inte något som jag kan/vill acceptera)

    SvaraRadera
  2. Kanske det är något som väldigt kreativa människor har gemensamt, känslan av tomhet när man inte "gör" något.

    SvaraRadera