lördag 8 augusti 2015

Jag är i alla fall inte Malin - konstnär

I tv-programmet jag medverkar i, med start i början av september, kommer vi att presenteras med förnamn och någon slags yrkestitel. Producenten föreslog att jag skulle bli Malin - konstnär.

Jag höll på att sätta i halsen, för någon konstnär är jag ju inte alls. Möjligtvis allkonstrnär, i betydelsen att jag älskar att testa det mesta inom det konstnärliga/kulturella området. Exempel på det jag håller på med är; orientalisk dans, stand up, buktaleri, porträttteckning.

Istället styrde jag upp det, så att jag, som jag redan berättat i ett annan inlägg. kommer att presenteras som Malin - författare. Det är ju trots allt det som är min huvudsyssla, även om det är ett arbete som inte syns så mycket utåt.

Det kan vara ett dilemma detta, att liksom jag, vara en sån all roundperson, som vill hålla på med så många olika saker. Mycket av det jag gör, gör jag ju bara för mitt eget höga nöjes skull, medan annat är på en lite mer seriös nivå.

När jag får chansen att presentera mig lite mer utförligt, brukar jag säga "författare, föreläsare och kulturarbetare", men när jag måste ha en kort presentation, är det inte alltid lätt att välja vilken. Vad säger egentligen bäst vem jag är, i min yrkesroll?

Men en sak är säker, jag presenterar mig inte gärna som lärare. Lärare är ett yrke jag har på deltid för att kunna försörja mig, ett yrke jag tycker är riktigt roligt när det är som bäst,  men det är inte ett yrke som definierar mig, som säger vem jag ÄR.

Vad har ni för yrkesidentiteter?

2 kommentarer:

  1. Bielke von Sydow - författare, no doubt :-D

    SvaraRadera
  2. fast nu är du ju lite "mattant" också, Maria, med alla dina sylter och safter och allt vad det är:)

    SvaraRadera